Om oss

Vår historia 


Har du någon gång stått i kön till säkerhetskontrollen och funderat varför det alltid tar så lång tid? Denna fråga har ialafall gått igenom mitt huvud ett flertal gånger. 


Min idé föddes våren 2018 när jag skulle åka till London och var på flygplatsen. Jag som alla andra skulle gå igenom säkerhetskontrollen, och jag som alla andra var även tvungen att packa upp min väska, ta ur mobilen ur fickan, ta upp plånboken och såklart ta av mig skärpet. När jag stod där i kön och funderade på varför det tog en sådan lång tid så slog det mig, alla som tar av sig skärpet är det som är mest oeffektivt.


Jag såg hur alla var tvungna att ta av sig skärpet, hålla uppe byxorna så att man inte står uttan byxor i säkerhetskontrollen och sedan sätta på sig bältet igen.


Jag tänkte då att det måste finnas ett lättare sätt som skulle göra att det gick snabbare och smidigare för både alla resenärer men även för personalen. På planet satt jag och funderade på vad man skulle kunna göra spännet i för material för att slippa ta av sig det i säkerhetskontrollen och då slog det mig. Kolfiber. Det löser inte ut metalldetektorn, det är lätt och det är också väldigt snyggt. 


När idén hade fötts så var det bara att börja att söka runt på olika ställen som skulle kunna hjälpa mig att förverkliga min idé.


Nu när jag hade en någorlunda idé om hur spännet skulle se ut så kollade jag runt för att möjligtvis kunna tillverka mitt egna spänne. Jag hittade hobby-kolfiber och började min tillverkning. Med mycket arbete och slit lyckades jag till slut att få fram en bucklig,ojämn och sned modell, trotts allt detta fungerade den ialafall. Någonstans här kände jag att jag ska överlåta detta till proffsen.


Med kunskaper inom 3D design som jag fått från ett sommarjobb så började jag att designa spännet.


Jag har själv ritat loggan vilket jag fick inspiration från när jag såg en bild på en uggla, jag kände hur jag ville ha något att göra den kvällen så då var det bara att sätta sig och börja skissa. Efter många papper och en nedsliten blyertspenna så hade jag den färdiga modellen klar. Sedan digitaliserade jag den och sen var det bara att lägga in den på alla möjliga ställen.

Företaget grundades av Edwin Fichtel. Han kom som 15 åring att tänka på att tillverka kolfiber skärpspännen för att slippa ta av sig skärpet i säkerhetskontroller. Efter idén föddes arbetade han i några månader med att få fram den färdiga produkten, och tillslut hade han en färdig produkt som han kunde sälja till den globala marknaden. Nu är jag 16 och har en anställd, mig själv.